Jacob Jensen

Ny regionsrådsformand i Region Sjælland

Valg til regionsrådet 2017

11. oktober 2017

Der er valg til Regionsrådet tirsdag d. 21. november. 

Her på siden kan du følge med i mit og de øvrige kandidaters arbejde, frem mod valget. 


Sammen om Region Sjælland

Se vores fulde valgprogram her

REGIONERNES OPGAVER ER EN VIGTIG DEL AF DET DANSKE VELFÆRDSSAMFUND. Ikke mindst sundhedsområdet er en central kernevelfærdsydelse, som alle danskere gennem livet i større eller mindre omfang vil være i berøring med. Men også den regionale udvikling og sammenhængskraft betyder mere og mere i forhold til at sikre vækst og udvikling.

I Venstre ønsker vi at sætte mennesket før systemerne. Vi ønsker at tage afsæt i de løsninger, der virker bedst, og som skaber størst værdi for patienter og borgere. Og det må systemerne tilpasses efter. Ikke omvendt!

Regionerne skal understøtte et stærkere samarbejde mellem kommunerne og bidrage til at borgerne i regionen får en større fællesskabsfølelse, der kan styrke samarbejde på tværs af politiske og geografiske skel.

I den seneste valgperiode har Region Sjælland, med Venstre i ledelsen, haft modet til at tage en række værdifulde politiske initiativer på en række områder. I Venstre har vi fortsat ambitionen om at stå i spidsen for Region Sjælland efter regionsvalget til november, hvor vi også fortsat inviterer til et bredt politisk samarbejde.

Det er Venstres ambition, at regionen skal være en koordinerende og samlende enhed for landsdelen, og en central aktør i løsningen af opgaver, der er for store og/eller for specialiserede til, at de 17 kommuner i regionen hver især kan løse særlige opgaver og regionale udfordringer tilfredsstillende.

Derfor skal vi regionalt finde sammen på tværs af politiske og geografiske skel, så der tales med én stemme, når regionale synspunkter og vilkår fra borgere, patienter og erhvervsliv skal fremmes. Med andre ord skal vi stå SAMMEN OM REGION SJÆLLAND


Kandidatholdet til RV17 er KLAR!

Ved opstillingsmødet for Region Sjælland d. 26. april blev der valgt 32 kandidater til Venstres liste. Dermed er der nu, inklusiv spidskandidat Jacob Jensen, 33 kandidater på listen. 

 1. Jacob Jensen, Region Sjælland

 2. Kirsten Devantier, Næstved

 3. Anders Koefoed, Slagelse

 4. Camilla Hove Lund, Holbæk

 5. Anita Winther, Kalundborg

 6. Evan Lynnerup, Roskilde

 7. Lene Madsen Milner, Stevns

 8. Flemming Damgaard Larsen, Lejre

 9. Jens Ravn, Vordingborg

 10. Morten Egeskov, Odsherred

 11. Bøje Winther, Lolland

 12. Bodil Sø, Køge

 13. Kim Sunesen, Solrød

 14. Timo Jensen, Ringsted

 15. Jonas Kristinsson, Faxe

 16. Claus Bakke, Guldborgsund

 17. Jens Nygaard, Sorø

 18. Kai Nielsen, Greve

 19. Flemming Rasmussen, Næstved

 20. Pia Lunn Christiansen, Slagelse

 21. Lotte Johansen, Holbæk

 22. Kåre Ghisler Fuglsbjerg, Roskilde

 23. Ole Geert Olsen, Kalundborg

 24. John Brill Engkebølle, Guldborgsund

 25. Ali Ünsal, Køge

 26. Mathias Vingaard, Odsherred

 27. Tina Mandrup, Lejre

 28. Benjamin Lindberg, Solrød

 29. Allan Ø. Steensen, Slagelse

 30. Jette Tjørnelund, Roskilde

 31. Tom Ahlqvist, Guldborgsund

 32. Ebbe Mondrup, Odsherred

 33. Erik Lundeman, Slagelse


Venstre: Regionrådsformand genopstiller ikke 

Pressemeddelelse, Venstre i Region Sjælland

12. december 2016

Venstres regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, genopstiller ikke ved regionsvalget i 2017. Han søger nye udfordringer uden for politik, men bliver dog i formandsstolen perioden ud indtil slutningen af næste år, oplyser Venstre i Region Sjælland.

- Vi skylder Jens en kæmpe tak for den store indsats, han har gjort de sidste år i Region Sjælland. Siden han satte sig i formandsstolen, har han i høj grad formået at omsætte Venstres sundhedspolitik til konkrete resultater til gavn for både medarbejdere, borgere og patienter i sundhedsvæsnet, siger formandskabet for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen og Knud Vincents.

Venstres bestyrelse og Venstres regionsrådsgruppe i Region Sjælland har i stedet indstillet Venstres folketingsmedlem og finansordfører Jacob Jensen som ny spidskandidat. Indstillingen skal behandles af Venstres medlemmer ved et opstillingsmøde i regionen i januar 2017.

- Med Jacob Jensen ved roret er jeg helt sikker på, at vi forsat kan skabe store resultater for Region Sjælland. Og jeg er sikker på, at han er den helt rigtige til at tage tråden op fra Jens Stenbæk, som gør en kæmpe forskel som regionsrådsformand, siger gruppeformand Kirsten Devantier.

Formandskabet for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen og Knud Vincents, er meget tilfredse med at Jacob Jensen har takket ja til indstillingen som ny spidskandidat.

- Jacob Jensen vil utvivlsomt være en meget stærk spidskandidat som regionsrådsformand for Region Sjælland. Gennem mange år på Christiansborg har Jacob Jensen skabt sig et meget stort netværk, samt en stor politisk erfaring. Han kender regionen indgående, og vi er sikre på, at han kan drive Region Sjælland videre til gavn for både medarbejdere, borgere og patienter, siger Elo Jensen og Knud Vincents.

Jacob Jensen selv ser meget frem til de nye udfordringer som ny spidskandidat.

- Jeg glæder mig meget over denne store mulighed. Noget af det vigtigste i Danmark er et velfungerende sundhedsvæsen og regional udvikling. Derfor håber jeg naturligvis, at Venstres medlemmer vil vælge mig som spidskandidat, siger Jacob Jensen.

For yderligere information:

Formand for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen, tlf. 27101102, eloj@advodan.dk

Næstformand for Venstre i Region Sjælland, Knud Vincents, tlf. 20459798, vincents@post.tele.dk

Gruppeformand for Venstre i Regionsrådet, Kirsten Devantier, tlf. 40627504, kide@regionsjaelland.dk